If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Бих искал да попитам откъде се вкл. автопилота при изпълнението с навигация. Благодаря предварително
Може и да нямаш.
Навигацията няма нищо общо с автопилота
Ако ти се намира още един лост от ляво, под този за мигачите, значи цъкваш вътрешния плъзгач.
Ако нямаш подобен лост, наслаждавай се на навигацията
Както каза колегата,акоимаш лост под мигачите вътрешния плъзгач има ОН и ОФ.Когато включиш на ОН си в режим стендбай и при дадена скорост (над 60км) примерно пътуваш с 100км/ч завърташ втория плъзгач на които има + и - в позиция + ,при това положение е активиран круизконтрола и поддържа зададената скорост. При допир на спирачка или съединител круизконтрола минава в стендбаи,зада възтановиж зададената скорост натискаш бутона в началото на лоста. При вече зададена скорост искаш да увеличиш скороста с 5 - 10км завърташ и задържаш плъзгача с + до достигане на исканата скорост,да намалиш става с -
Успех
Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
Здравейте колеги, виждам че тази тема е на вече 3 години, надявам се да я погледнете. Имам проблем с автопилота, имам подобен лост, но не реагира под никаква команда. Къде може да бъде проблема?
Здравейте колеги, виждам че тази тема е на вече 3 години, надявам се да я погледнете. Имам проблем с автопилота, имам подобен лост, но не реагира под никаква команда. Къде може да бъде проблема?
Като за начало може да я закачиш на диагностика, защото е голяма вероятността да се окаже машинката на педала на спирачката или съединителя. Обикновено сдава багажа тази на спирачката, но винаги има изключение ... трябва да се види с РС, за да не откриеш проблема на принципа "опит - грешка" ...
btw ... прочети пост #3 на Вовата дали изпълняваш всичко както е описано, за да стигнеш до извода, че не работи
Не съм проверявал бушоните, днеска ще сваля кората да погледна дали всичко е сложено. Иначе прочетох по горния пост, и съм го правил точно както е описано. То не подава дори някакъв сигнал че е пуснал Cruise Control или нещо подобно. Ще погледна бушоните и ако няма проблем там, ще опитам това с диагностиката
Само едно уточнение - това е темпомат. Автопилот - далеч сме от тази екстра.
За да реагира трябва да включиш на ON, да ти светне едно зелено кръгче, а за да ускориш трябва да задържаш врътката в положение + докато стигнеш желаната скорост
Колега а къде е разликата? И само да уточня на мен дори не ми светва лампичка като я сложа на ON
Post #6 ... прочете ли го?
Автопилот е функция, която управлява вместо човек ... в колите е темпомат (май идва от немски), на англ. език е Cruise control, което значи "поддържане на определена скорост" ... но все пак в БГ е известен като "автопилот" и позволено е да се казва така, щом на релсите на покрива казват "Рейлинг", а на въздушното окачване "Нивомат" ... както и всички турбо-дизели (common-rail) са TDI
Виж някои от постовете, провери някои детайли и после кажи какво е положението ...
Comment